Onze Geschiedenis

Celgene is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf  dat zich toespitst op het onderzoek, de ontwikkeling en het op de markt brengen van innovatieve behandelingen voor ziekten met belangrijke medische behoeften waarvoor nog geen afdoende oplossing bestaat, meer bepaald kanker en chronische immuungemedieerde inflammatoire aandoeningen.

In de voorbije jaren heeft Celgene zich onderscheiden in de behandeling van zeldzame bloedkankers. Onze behandelingen voor multipel myeloom (MM) hebben de overlevingskansen na de diagnose met meer dan zeven jaar verhoogd.1 Voor patiënten die aan het myelodysplastische syndroom (MDS) lijden, hebben we de eerste therapie ontwikkeld die de globale overleving van patiënten met gemiddeld of hoog risico duidelijk verhoogt. Celgene heeft ook een aanzienlijke vooruitgang in de oncologie mogelijk gemaakt door de eerste behandeling in bijna twintig jaar te ontwikkelen die belangrijke klinische voordelen biedt voor de behandeling van metastatische pancreaskanker.2 Bovendien worden er in de belangrijkste medische centra momenteel klinische testen uitgevoerd voor de beoordeling van moleculen van Celgene in het domein van bloedkankers en ongeneeslijke solide tumoren, meer bepaald chronische lymfoïde leukemie (CLL), het non-Hodgkin-lymfoom (NHL), niet-kleincellige longkanker (NSCLC), borstkanker en melanoom.

Celgene richt zich momenteel op de ontwikkeling van nieuwe therapeutische oplossingen voor immuungemedieerde inflammatoire aandoeningen (I&I).

Celgene begon met de ontwikkeling van behandelingen voor dit type aandoening met de ontdekking van het eerste orale geneesmiddel voor psoriasis al bijna 20 jaar geleden en voor psoriatrische artritis sinds 15 jaar. We willen een belangrijke rol spelen in de behandeling van immuungemedieerde inflammatoire aandoeningen en we hebben een pijplijn ontwikkeld om die ambitie waar te maken. Onze onderzoeksprogramma’s richten zich momenteel op diverse indicaties, zoals de ziekte van Behçet, lupus, colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en atopische dermatitis.

Al 30 jaar innovatieve therapieën

Geschiedenis tijdlijn

 

1. Jagannath, S et. al. Multiple myeloma and other plasma cell dyscrasias http://www.cancernetwork.com/cancer-management/multiple-myeloma-and-other-plasma-cell-dyscrasias
2. Von Hoff DD, Ervin T, Arena FP, et al. Increased survival in pancreatic cancer with nab-paclitaxel plus gemcitabine. N Engl J Med. 2013;369:1691-1703