Inflammatoire Aandoeningen

Op basis van haar expertise in immunomodulering ontwikkelt Celgene sinds kort behandelingen voor chronische inflammatoire aandoeningen, een domein waar nog veel oplossingen nodig zijn en waar de patiënten nog op zoek zijn naar nieuwe behandelingen.

Begin 2015 verkreeg Celgene een vergunning voor het in de handel brengen van een molecule voor de behandeling van psoriasis en psoriatische artritis. Sindsdien werkt het verder aan de ontwikkeling van nieuwe orale geneesmiddelen die de productie van verschillende pro-inflammatoire mediatoren remmen, zoals interleukine-2 (IL-2), IL-12, interferon-gamma, TNF-alfa, leukotriënen en nitric oxide synthase (NOS).

Celgene blijft nieuwe moleculen voor orale toediening ontwikkelen die de productie van verschillende pro-inflammatoire mediatoren remmen.

Celgene ontwikkelt momenteel vier geneesmiddelen voor immuungemedieerde inflammatoire aandoeningen, zoals de ziekte van Crohn, rectocolitis ulcero-hemorragica, multiple sclerose, de ziekte van Behçet en de ziekte van Bechterew.